Toneelvoorstelling De Vliegende Hollander

Op zaterdag 2 juni 2018 presenteert het MFC in samenwerking met theatergroep Het Nieuwe Masker  uit Hoogeveen het toneelstuk ‘De Vliegende Hollander‘.

De Vliegende Hollander’ is een hilarische en spannende comedy uit de koker van het beroemde theatergezelschap Theater Te Water.

Een voorstelling over misschien wel de meest bekende en tot de verbeelding sprekende legende uit de Nederlandse geschiedenis, namelijk: “De Vliegende Hollander”.

 

Het is 1678. Een zware zuidwester storm beukt tegen de kust. De gehele vloot ligt al dagen opgesloten in de havens. Op paasmorgen draaide wind maar nam nog ééns in kracht toe. En terwijl de kerkklokken luidden voor het paasmaal, besloot VOC Kapitein Van der Decken alias De Hollander, tegen de zin van zijn vrouw, uit te varen. `We varen uit!´ riep hij.

Eenmaal bij Kaap de Goede Hoop belandde het schip in een grote storm. Een storm die negen weken aanhield. Tevergeefs probeerde Van der Decken de Kaap te passeren.

De volledig uitgeputte bemanning smeekt hem terug te keren, maar De Hollander weigert, hij gooit zijn stuurman overboord en roept: “God of de Duivel, de Kaap vaar ik om, al moet ik varen tot het laatste oordeel!”.

 

De voorstelling vertelt dit huiveringwekkende en bloedstollende verhaal van. Of liever gezegd het verhaal van: ‘de zoektocht naar De Vliegende Hollander’. Wat iets heel anders is, maar op hetzelfde neerkomt, omdat het ook over de Vliegende Hollander gaat.

Huiveringwekkend en bloedstollend klinkt misschien behoorlijk spannend, maar wees gerust; de voorstelling is doorspekt van doldwaze humor, kluchtige elementen en onverklaarbaar grappige decor-hoogstandjes. Je zou kunnen zeggen dat er sprake is van een kluchtige comedy, maar dat klinkt toch een stuk minder spannend.

Bovendien, beste lezer, kunnen wij alvast verklappen dat de Hollander aan het eind van de voorstelling gevonden wordt, zodat het publiek hem in levende lijve, of misschien wel in dode lijve, kan aanschouwen. Ruwe zeeën worden aangedaan, een poncho wordt dan ook van harte aanbevolen.

In een eigentijds jasje, een oogstrelend decor, en boordevol kolderieke momenten. ‘We varen uit!’, komt u aan boord?

Bekijk hier de promo video: 

De voorstelling is het leukst voor personen van 12 jaar en ouder.

Wat: ‘Voorstelling ‘De Vliegende Hollander’

Wanneer: Zaterdag 2 juni 2018

Tijd: 20.00 – 22.30 uur (inclusief pauze)  – Bar en zaal open vanaf 19.30 uur

Toegang:  € 5 p/p

Kaarten van de voorstelling zijn nu te bestellen dus wees er snel bij want vol = vol!!

Verkoopadressen:

  • MFC de Eiken –> Kaarten te koop bij de Bar of te reserveren via onderstaand formulier
  • Fietswereld Romulco,  Abraham  Niehuesstraat 2, 7913 ZZ Hollandscheveld, 0528 – 34 10 18, www.Romulco.nl 

 

— RESERVERINGSFORMULIER—-

Leuk dat je een reservering voor de Toneelvoorstelling De Vliegende Hollander op 2 juni 2018 wilt maken.
Let wel dat we een beperkt aantal kaarten hebben en we er dus vanuit gaan dat de kaarten ook daadwerkelijk worden afgenomen.

Indien je onverhoopt toch niet kan komen dan heb je tot 26 mei om de kaarten te annuleren.

Hieronder kan je kaarten reserveren voor de voorstelling. De kaarten kunnen opgehaald en afgerekend worden bij het MFC.

Betalen via de website is helaas nog niet mogelijk.

 

Naam *

Email *

Telefoon *

Aantal kaarten *

Opmerkingen

[recaptcha size:compact]

door het verzenden van dit formulier ga ik akkoord met afnemen van de bestelde kaarten Akoord

 

MFC Tiendeveen

Reacties zijn gesloten.